Annons

Dagnys nya besked från sängen - efter tiden på sjukhus

Annons

106-åriga bloggerskan Dagny Carlsson var ute på promenad när hon blev påkörd av en bil för några veckor sedan.

Det var dock inget som hindrade henne från att vara med på sin egna filmpremiär eller delta i ”Skavlan”.

Sedan dess är det många som har undrat förmodligen världens tuffaste bloggare mår efter olyckan.

”Jag förstår att många läsare är oroliga och väntar på nyheter om Dagnys hälsotillstånd. Hon hade fått lunginflammation och det kanske inte var så lämpligt att låta henne åka till smygpremiären av den nya dokumentären direkt från sjukhuset, klädd i tunn spetsklänning och att kort efter det vara gäst i Skavlan. Hon kände sig bättre och var ett par dagar hemma men drabbades av influensa och fick åka tillbaka till sjukhuset. Nu är Dagny hemma igen och blir bara piggare och piggare för varje dag”, skriver Dagnys datorlärare och vän Elena på Dagnys blogg.

Tillbaka på bloggen

Men nu är hon hemma igen – och på onsdagen skrev hon igen på bloggen! 

”Nu hyser jag en svag förhoppning att hemtjänsten infinner sig till läggdags och klär av mig för det kan jag inte göra själv tack vare gipsförbandet på vänster hand. Det skall bort i morgon men har jag ingen glädje av förrän då.  Mycket nattsömn blir det inte mycket av när gipspaketet är i vägen vid minsta rörelse. Den som tycker att jag låter som en pessimist borde själv få se hur föga skrattretande dagen situation känns innen den tycker något.”

Hon förklarar vidare att hon är dålig med att skriva med sitt högra pekfinger, och därför inte kan börja meningarna med stor bokstav.

– Trots alla vedermödor vill jag skicka hälsningar..till mina läsare och tacka för brev och och små presenter. Det värmer ända in i hjärterötterna.

Nu hoppas vi alla att du kryar på dig, Dagny. 

Här är en intervju där Dagny pratar om sina böcker!

Annons