Annons

Daniel, 13, har blivit mobbad så länge han kan minnas - nu berör sig hans video tusentals

Annons

13-åriga Daniel från Kristiansand i Norge publicerade en öppen video på YouTube om mobbning. Nu visar tusentals sitt stöd för den tuffa tonåringen. 

På sin Youtube-kanal laddade den 13-åriga pojken upp en film som beskrev en uppväxt fynd av mobbning. Bland de hjärtskärande orden berättar han vad mobbaren gör mot honom.

"Jag tänker på dåliga saker hela tiden. Du får så ont i ditt hjärta och tror inte att du är värd någonting".

Dessutom säger Daniel att självmord är ett ämne som enkelt kan dyka upp bland någon som blir mobbad.

"Jag har tänkt på självmord sedan jag blev mobbad. Självmord är inte bra. Ingen behöver begå självmord. Det förstör andras liv. Jag har aldrig försökt ta självmord men jag har gjort saker jag ångrar. När jag gick i tredje klass höll jag en kniv i handen. Mobbningen hade gått så långt. Jag höll en kniv i handen framför min mamma. Och jag var redo, men hon fick mig inte att göra det."

Vill få ut sitt budskap

I videon avslutar Daniel med att uppmuntra människor att dela den så att han når ut med sitt budskap: att människor ska sluta med mobbning. För norska VG säger han att han hoppas det kan hjälpa andra barn vågar tala ut.

- Jag gjorde det för att få ut mitt budskap. Att barn som mobbats ska våga berätta för en vuxen de litar på.


Enormt stöd

Efter att videon av Daniel nämnts av tidningen VG har 13-åringen upplevt enormt stöd från kända och okända.

- Dagen har varit väldigt bra. Det har varit många kommentarer och mycket att svara på. Mobilen har gått i ett - 200-300 gånger tror jag. Det är från klasskamrater, Facebook-vänner och okända. De skriver att jag är modig och tuff. Jag blir väldigt glad, lite överväldigad och berörd, berättar Daniel för tidningen.

Utbildningsminister Jan Tore Sanner (H) har kommenterat videon på Facebook och skriver:

"Tack, Daniel.

Det gör otroligt ont att höra Daniels berättelse. Men genom att hantera smärtan hjälper han andra barn och ungdomar. Detta fall visar vilket ansvar vi vuxna har. Mobbning måste stoppas, vi måste alla bidra till att skapa säkra och inkluderande förskolor och skolor.”

Nedan kan du se den hjärtskärande videon av Daniel. Dela gärna det och visa din avsky mot mobbning! 

Annons