Annons

Dessa 7 saker måste du omedelbart sluta använda Facebook till

Annons

Facebook har genom åren upparbetat sig en enorm status. De flesta använder idag Facebook, vi delar nyheter, skriver om våra liv och håller kontakten med vänner och familj. Men du har garanterat några saker som du irriterar dig över på Facebook.

Brittiska Metro har samlat de punkter som människor oftast irriterar sig över på Facebook. Du kan läsa punkterna nedan. Dela dem om du håller med, det kanske är någon som behöver en aha-upplevelse!


1. Dela bilder på medelmåttig mat

När du skrollar ner för Facebook kan vi nästan garantera att du får se fler bilder på maträtter. Är du en av dem som ständigt delar bilder på alla dina måltider? Sluta nu! De flesta människor är helt likgiltiga med vad du äter.

2. Annonserar att du tar bort några av dina vänner

Det här är inte lika vanligt som matbilder, men vi kan då och då se att en vän på Facebook meddelar att det är dags för en "städning" i vänlistan. Personen skickar en signal om att nu kan du bara sitta och vänta på att se om du är raderad, eller är "viktig" nog att förbli på personens vänlista.

3. Dela dina testresultat på Facebook

"Vilket djur är du?", "Vad är ditt latinska namn?", "Hur bra känner du din kompis?". Det kryllar av sådana dåliga tester på Facebook, och folk blir aldrig trötta på att dela sina resultat. För det första är de förmodligen ingen än dig själv som bryr sig om vilket "djur du är". För det andra är dessa test ofta bluffar. När du accepterar att delta i testen är du också överens om att de som gjort testet kan använda ditt namn, din profilbild och annan information i reklam. Lura inte andra i samma fälla!

4. Dela vad du känner

Medan "Karin känner sig välsignad" och "Lennart känner sig tacksam" känner vi andra bara att Karin och Lennart borde sluta detta dravlet. Alla uttryckssymboler på Facebook har ersatt användningen av ord. Är du arg eller glad? Använd istället ord och beskriv varför du är det. Uttryckssymboler är lite barnsliga...

5. Använd inte hashtags på Facebook

Hashtags är för Twitter och Instagram!

6. Statusar som skriker efter uppmärksamhet

Det mest irriterande på Facebook är de vänner som skriver en status där de klagar på någonting utan att förklara hela bilden. En typ av status där folk vanligtvis måste svara: "Vad har hänt?". Ett exempel på detta kan vara "Idag har jag haft världens värsta dag!" Eller "Känner du igen känslan av att vara helt nedslagen av en viss person?" Avsluta dessa uppmärksamhetsstatusar! Allt du gör är att irritera folk...

7. Kärleksförklaringar

Alla har Facebook-vänner som använder statusfältet för att överösa sin partner med sockersöta hälsningar och kärleksförklaringar. Det här är irriterande. Inte för att vi inte tycker andra människor har ett bra förhållande, men för att sådana saker borde vara förbehållen till er två. Det är din partner du vill förmedla dessa saker till, eller hur? Du vet att det finns en privat meddelandefunktion där endast han eller hon kan läsa vad du skriver?

Känner du igen några av punkterna som irriterande? Dela artikeln då!

Annons