Annons

Om du ser barn göra detta med sina ben, stoppa dem omedelbart

Annons

Nu vet du det. Sprid vidare!

Det är ganska vanligt att barn som sitter i W-position. De sitter på knä för att sedan låta fötterna gå ut i sidorna så att benen bilder ett W från midjan ut till anklarna.

Man skulle verkligen tro att positionen är ganska oskyldigt, men det kan uppenbarligen ha några allvarliga biverkningar på kroppen och hur den utvecklas.

W-positionen kan få allvarliga ortopediska konsekvenser, säger en läkare från sjukgymnast företaget Movement RX i San Francisco, USA.

Det är inte bara dåligt för höfter, knän och fotleder där lederna blir vridna och senare kan bli slappa. W-positionen kan bromsa utvecklingen av hur man ligger rakt på rygg eftersom magen inte har tillräckligt med muskler.

gigrifo

När magen inte är utvecklad tillräckligt, kommer barnen få det svårare att röra sig, vare sig det är sport, lyfta föremål eller bara gå en promenad.

Läkaren föreslår att applådera barn som sitter ergonomiskt rätt. Det kan vara t.ex. när de sitter med benen raka, med korslagda ben eller där båda benen monteras över till ena sidan.

Ett annat alternativ är att helt enkelt flytta barnets ben om den sitter i W-läget. Så att den lär sig att inte sitta så.

Titta på videon nedan.

Annons