Annons

Mentalsjukhuset övergavs 2004 - se de kusliga bilderna inifrån

Annons

Utanför Kramfors ligger detta mentalsjukhus, Byggt på 1950-talet, övergivet sedan 2004 och sålt till ett Lettiskt företag för 1 krona, 2008.

Företagets plan var att starta ett spa-hotell med sportaktiviteter. Men under de 10 år som gått har det inte hänt någonting med lokalerna, förutom att förfallet fortsatt.

Byggnaden som är 8 000 kvadratmeter stort och byggt 1950, är nu till salu på Kronofogdens Auktionstorg för 0 kronor. Så här beskrivs byggnaden i annonsen:

”Specialenhet, vårdbyggnad. Två samtaxerade fastigheter. Fd Sjukhem uppfört med flera sammanbyggda huskroppar på mellan 2-4 våningsplan samt källare. Lokalarea cirka 8000 kvm. Utsikt mot Björknässundet. Beläget cirka 3 km öster om Kramfors.”


Den numera vandaliserade byggnaden har blivit ett populärt besöksmål för nyfikna ungdomar samt de som ägnar sig åt UE. Och enligt vissa spökar det här. PLTS Ghosthunters, ett svensk spökjägarteam och urban explorationsteam har varit på plats på det övergivna sjukhuset.  

På senare tid har Kramfors kommun visat intresse för att ta över fastigheten för att riva och bygga nytt, men man har problem att hitta en motpart att förhandla med. 

Det är därför kommunen begär bolaget i konkurs, för att sedan försöka få köpa huset av konkursförvaltaren. Någonting som verkar ha fungerat, då det är Kronofogden som ansvarar för försäljningen.

Titta på klippet nedan för att se mer av mentalsjukhuset:

Annons